kop

facts & figures 2019

De website www.banboneirubek.com werd net als vorig jaar gemiddeld 25.000 keer per maand ofwel meer dan 300.000 keer bezocht in 2019 en is hiermee nog steeds één van de grootste zo niet de belangrijkste vacature website van Bonaire.

  1. De bevolking op Bonaire is volgens het CBS in januari 2019 opnieuw gestegen. Na een kleine dip van 2017 groeit de bevolking van Bonaire naar boven de 20.000. 
  2. Er zijn door de werkgevers van Bonaire 202 vacatures op de website geplaatst voor Bonaire. Dat is 20% minder dan het jaar daarvoor. 
  3. De redactie constateert dat de functies die gevraagd worden van het onderwijs en van de horeca komen. Het onderwijs is vaak een wisseling van vertrekkend en binnenkomend personeel. De Horeca groeit op Bonaire en daardoor is er meer vraag in het mbo-segment en daar worden meer bedieningspersoneel gevraagd en vooral koks. 
  4. De vraag van de vier grootste werkgevers in de branche Onderwijs, Overheid, Zorg & Welzijn en Horeca/Toerisme/ Recreatie blijft het grootst. 
  5. De aangeboden vacatures verschuift meer op het werk/ denkniveau terug naar de HBO. Dat is geen goede zaak, als het verloop de reden is.