kop

Study & Career Event 2015

De opening van Study & Career Event Bonaire 2015 is verricht door de Gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna

                                                                              

Van donderdag 12 t/m zaterdag 14 november 2015 was de Study & Career Event op Bonaire, georganiseerd door Fundashon Ban Boneiru Bèk (back2Bonaire) en Skills Caribbean Netherlands. Al 12 jaar lang wordt er een Studie- & Beroepenmarkt georganiseerd om de jongeren van Bonaire te helpen bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding of beroep. Echter, de stijl en invulling van het evenement is sinds dit jaar behoorlijk veranderd en daarom ook de naam!

Motto 2015

Het motto van dit jaar is:  

                     The Sky Is The Limit

Het motto zet aankomende studenten aan om het beste uit zichzelf te halen; om niet te denken in beperkingen maar in kansen. Dit wordt weerspiegeld door de gedifferentieerde opzet van het evenement, en verder door professionele uitstraling en de aanwezigheid van opleidingen uit verschillende regio's. Met deze informatiemarkt kunnen de jongeren een geïnspireerde keuze maken voor hun toekomst.

De Study & Career Event Bonaire 2015 bestaat uit twee onderdelen: de eerste is gericht op de leerlingen die een mbo-studie gaan kiezen, en de tweede op leerlingen die een opleiding aan een hogeschool of universiteit ambiëren. Het is bekend dat de eerste groep voornamelijk op het eiland blijft voor de opleiding, terwijl de tweede groep grotendeels naar Nederland of het buitenland vertrekt. Door de tweedeling maken we een veel preciezere match tussen onderwijsinstellingen/werkgevers en toekomstige studenten. Het evenement wordt door deze opzet veel persoonlijker. Natuurlijk staat het de jongeren vrij om zelf te kiezen welke onderdelen ze bezoeken.

Programma

Het programma zag er in het kort als volgt uit: 

Donderdag 12 en vrijdag 13 november – Skills-wedstrijden voor (v)mbo-studenten.

Dit is gelinkt aan het World Skills programma waarbij studenten de kans krijgen hun vaardigheden te laten zien. Deze wedstrijden zijn een eerste selectie voor de Worldskillsamericas in 2016 in Mexico en de Skills-Talents in Nederland. Werkgevers van Bonaire alsmede enkele mbo-opleidingen uit de regio zullen worden uitgenodigd om zich eveneens te presenteren. Lees hier meer over Skills.  Ook voor mensen die niet meedoen aan de wedstrijden is het zeker interessant om te komen kijken wat er allemaal gebeurt.

 

Zaterdagmiddag 14 november – informatiemarkt

Op de informatiemarkt zaterdag 14 november zijn universiteiten en hogescholen uit verschillende landen wederom aanwezig. Er zullen presentaties worden gegeven met thema's zoals 'Studiemogelijkheden in het Caribisch gebied' en 'Hoe maak je de juiste studiekeuze'. Ook zullen jonge afgestudeerde Bonaireaanse professionals praten over hun ervaringen.”

Studeren in de regio

JAARVERSLAG 2015

 

Contact

Het Study & Career Event Bonaire werd dit jaar gehouden in en rond de aula van de Scholengemeenschap Bonaire, aan de Kaya Frater Odulfinus.

Houd de website in de gaten voor meer informatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rosemarijn de Jong, Coördinator Study & Career Event Bonaire 2015.  e-mail: studyfairbonaire@gmail.com

Facebook Study & Career Event

Links

Scholengemeenschap Bonaire: www.sgbonaire.com

Skills Netherlands Caribbean: http://www.skills-netherlands.nl/over-ons/skills-netherlands-caribbean/over-skills-netherlands-caribbean

Lees meer over de successen van Skills NC: http://www.skills-netherlands.nl/nieuws/323-2-keer-brons-voor-skills-netherlands-caribbean-op-worldskills-americas