kop

Feed-aggregator

Bonaire nieuws: Dossier Koninkrijks Relaties: Verklaring OM Aruba in onderzoek verdwijning Natalee Holloway

Bonaire nieuws - 3 uur 19 min geleden

Oranjestad – Het Openbaar Ministerie in Oranjestad heeft n.a.v. een mogelijk nieuw spoor in samenwerking met de FBI uitgebreid onderzoek gedaan naar de verdwijning van Natalee Holloway. Er bleek sprake van bedrog, zo laat het OM vandaag weten.

Verklaring OM Aruba

lees verder

Verklaring OM Aruba in onderzoek verdwijning Natalee Holloway

Dossier Koninkrijks Relaties - 3 uur 19 min geleden

Oranjestad – Het Openbaar Ministerie in Oranjestad heeft n.a.v. een mogelijk nieuw spoor in samenwerking met de FBI uitgebreid onderzoek gedaan naar de verdwijning van Natalee Holloway. Er bleek sprake van bedrog, zo laat het OM vandaag weten.

Verklaring OM Aruba

Op 30 mei 2005 verdween Natalee Holloway na een avondje uitgaan op Aruba. Tot op de dag van vandaag heeft de verdwijning van Natalee impact. Als er tips binnenkomen die zouden kunnen leiden tot het brengen van klaarheid in deze zaak, dan zullen die door de justitiële autoriteiten van Aruba (het korps politie Aruba, andere opsporingsinstanties en het openbaar ministerie Aruba) worden onderzocht.

De Amerikaanse journaliste G.C. van Susteren heeft in mei 2022 via social media bekend gemaakt dat zij over belangrijke informatie beschikte, waardoor de vermissing van Natalee zou kunnen worden opgelost.

In juni 2022 is dan ook onder leiding van het openbaar ministerie Aruba een onderzoek gestart door het recherche samenwerkingsteam (RST), met medewerking van de FBI. Het onderzoek richtte zich vooral op de vraag of de door Van Susteren aangedragen informatie zodanig concreet en kloppend was dat die inderdaad kon leiden tot een oplossing. De informatie heeft helaas niet kunnen bijdragen aan het oplossen van de vermissing van Natalee.

Integendeel, het onderzoek heeft aangetoond dat Van Susteren het slachtoffer is geworden van bedrog en manipulatie mogelijk door personen uit Zuid-Amerika waarmee zij in contact was gekomen en die haar, in ruil voor betaling, om de tuin hebben geleid met valse informatie.

Van Susteren kreeg bijvoorbeeld een postpakket toegezonden vanuit Colombia, met daarin schoenen en kleding die volgens de afzender van Natalee afkomstig zouden zijn. Na forensisch onderzoek (door de FBI) bleek onder meer dat het in de doos aangetroffen DNA niet “matchte” met het DNA van Natalee of met het DNA van Joran van der Sloot. Een schoen in de doos bleek een merkvervalsing, die bovendien waarschijnlijk gefabriceerd is in 2019.

Van Susteren heeft ook diverse foto’s (en filmpjes) toegestuurd gekregen. Uit het onderzoek naar die foto’s en filmpjes bleek eveneens van manipulatie en bedrog. De foto’s van vermoedelijke betrokkenen bij de verdwijning van Natalee bijvoorbeeld waren afkomstig van een openbare Facebookpagina. Ook andere foto’s zoals een foto van menselijke botten die volgens de afzender de overblijfselen van Natalee Holloway waren, bleken afkomstig van het openbare internet. Eén foto was bijvoorbeeld geknipt uit een krantenartikel uit 2018 over een vuilnisbelt in Costa Rica.

Verder is uit het onderzoek gebleken dat geen sprake was van meerdere van elkaar onafhankelijke bronnen die eenzelfde verhaal vertelden. Alle personen die Van Susteren hebben benaderd leken met elkaar verbonden.

Met Van Susteren was eerder afgesproken dat zij geïnformeerd zou worden over het resultaat van het onderzoek en ook over de wijze waarop het onderzoek is verricht. Zij heeft tot twee keer toe aangegeven dat zij over die onderwerpen geen uitgebreide persoonlijke presentatie van de onderzoekers wilde ontvangen. Vandaag is zij door middel van een brief over de resultaten van het onderzoek geïnformeerd. Ook met de ouders van Natalee is contact gezocht.

Het bericht Verklaring OM Aruba in onderzoek verdwijning Natalee Holloway verscheen eerst op Dossier Koninkrijksrelaties.

Verpleegkundingen Mariadal ontvangen diploma voor specialisatie

Bonaire.nu - 5 uur 2 min geleden

KRALENDIJK – Vier verpleegkundigen van ziekenhuis Fundashon Mariadal zijn gediplomeerd als gespecialiseerde verpleegkundigen. Eind maart vorig jaar behaalden ze al hun certificaat Basis Acute Zorg. Daarna hebben ze zich gespecialiseerd in de opleidingen Spoedeisende Hulp, Recovery of Intensive Care. Hiermee hebben de verpleegkundigen een volwaardig opleidingstraject afgerond bestaande uit Basis Acute Zorg en een vervolgopleiding […]

Het bericht Verpleegkundingen Mariadal ontvangen diploma voor specialisatie verscheen eerst op Bonaire.Nu.

Komische film Mamadu wordt binnenkort opgenomen op Bonaire

Bonaire.nu - 5 uur 28 min geleden

KRALENDIJK – Binnenkort worden er weer filmopnames gemaakt op Bonaire. Dit keer voor de komische film Mamadu. Gisteravond kwam filmregisseur Jeroen Leinders aan op het eiland. De film gaat over een oma, mamadu, die op Bonaire woont. Haar kleinkinderen wonen in Nederland en zijn erg ongehoorzaam. Hun vader besluit om ze naar hun oma op […]

Het bericht Komische film Mamadu wordt binnenkort opgenomen op Bonaire verscheen eerst op Bonaire.Nu.

Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Dossier Koninkrijks Relaties: Ministerraad geeft deel bevoegdheden terug aan lokaal bestuur Statia

Bonaire nieuws - 7 uur 20 min geleden

Den Haag – Het Bestuurscollege en de Eilandsraad van Sint Eustatius krijgen op korte termijn, vermoedelijk snel na de eilandsraadsverkiezingen van 15 maart, twee cruciale bevoegdheden terug: het werkgeverschap over de ambtelijke organisatie en het budgetrecht.

lees verder

Ministerraad geeft deel bevoegdheden terug aan lokaal bestuur Statia

Dossier Koninkrijks Relaties - 7 uur 20 min geleden

Den Haag – Het Bestuurscollege en de Eilandsraad van Sint Eustatius krijgen op korte termijn, vermoedelijk snel na de eilandsraadsverkiezingen van 15 maart, twee cruciale bevoegdheden terug: het werkgeverschap over de ambtelijke organisatie en het budgetrecht.

De Ministerraad heeft daartoe vandaag het groene licht gegeven. Aan het besluit ligt een brief ten grondslag die regeringscommissaris Alida Francis naar staatssecretaris Van Huffelen heeft gestuurd waarin zij bevestigt dat aan alle voorwaarden is voldaan om een volgende stap te zetten op weg naar het herstel van de lokale democratie. Die werd in februari 2018 door Den Haag buitenspel gezet nadat een commissie van wijzen had geconstateerd dat sprake was van ernstige taakverwaarlozing door de toenmalige bestuurders.

De benodigde Koninklijke Besluiten zijn onmiddellijk naar de Tweede Kamer gestuurd met het verzoek er stilzwijgend mee in te stemmen. Fracties hebben tot 2 maart de gelegenheid alsnog om een debat te vragen, maar de kans dat dit gebeurt is verwaarloosbaar klein.

Lees HIER de brief van regeringscommissaris Francis

Het bericht Ministerraad geeft deel bevoegdheden terug aan lokaal bestuur Statia verscheen eerst op Dossier Koninkrijksrelaties.

Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Dossier Koninkrijks Relaties: Koninklijk bezoek Curaçao in beeld

Bonaire nieuws - 7 uur 27 min geleden

Willemstad – Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia sluiten vanavond hun bezoek aan Curaçao af waar ze op het Brionplein een ‘tumba-concert bijwonen. Het weekend nemen de koninklijke gasten vrij. Maandagochtend vliegen zij naar Sint Maarten voor het bovenwindse deel van het programma.

lees verder

Koninklijk bezoek Curaçao in beeld

Dossier Koninkrijks Relaties - 7 uur 27 min geleden

Willemstad – Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia sluiten vanavond hun bezoek aan Curaçao af waar ze op het Brionplein een ‘tumba-concert bijwonen. Het weekend nemen de koninklijke gasten vrij. Maandagochtend vliegen zij naar Sint Maarten voor het bovenwindse deel van het programma.

(Foto’s RVD/Defensie)

Het bericht Koninklijk bezoek Curaçao in beeld verscheen eerst op Dossier Koninkrijksrelaties.

VACATURE – Domeinbeheerder Economie, Natuur en Infrastructuur

Dossier Koninkrijks Relaties - 11 uur 9 min geleden

Het Bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Sint Eustatius, Caribisch Nederland wenst op korte termijn in contact te komen met kandidaten die geïnteresseerd zijn in de volgende functie:

1 FTE Domeinbeheerder Economie, Natuur en Infrastructuur

Vac. 04-2023

Domeinbeheer maakt deel uit van de unit planning en beleid van de directie Economie, Natuur en Infrastructuur (ENI). De belangrijkste doelstelling van domeinbeheer is het verwerven, beheren, exploiteren, uitgeven en verkopen van gronden en onroerend goed in eigendom van het Openbaar Lichaam St. Eustatius. Domeinbeheer richt zich op het ontwikkelen van een efficiënt grondbeleid en het uitgeven van domeingronden. Hierbij wordt rekening gehouden met de geplande ontwikkelingen en de financiële, sociale en economische doelstellingen. De dienst is vaak betrokken bij complexe integrale projecten met een politiek/maatschappelijk gevoelig karakter.

Hoofdtaken:

• Het verder professionaliseren van de werkveld van Domeinbeheer;

• Adviezen toetsen met betrekking tot o.a. exploitatie van bouwkavels en erfpachtbesluiten;

• Het toewijzen en beheren van domeingronden;

• Het opstellen van begrotingen, jaarverslagen en kwartaalrapportages;

• Het deelnemen aan en of leiden van complexe integrale projecten en overleg;

• Het ontwikkelen van het grondbeleid en de bijbehorende instrumenten;

• Is verantwoordelijk voor beleidsuitvoering en evaluatie.

Vereisten:

• Vooropleiding HBO op het gebied van Landmeetkunde, Planologie of Bouwkunde;

• Kennis van landmeetinstrumenten;

• Ruime ervaring in soortgelijke functie;

• Vaardigheden in opstellen van adviezen;

• Vaardigheden om de inbreng van verschillende disciplines te integreren en vertalen naar concrete werkzaamheden;

• Is een goede netwerker, efficiënt, stressbestendig en besluitvaardig;

• Betrouwbaar, resultaatgericht en goed kunnen samenwerken;

• Goede beheersing van Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden:

De functie is gewaardeerd in schaal 9. De inpassing, met een minimum $ 2,949.65 tot een maximum $4,010.08 bruto per maand bij een 39,5-urige werkweek. Inschaling vindt plaats afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding.

Aanstellingseisen:

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een medische keuring is vereist. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang t.o.v. externe kandidaten. Een assessment en referentiecheck kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Solliciteren:

Wilt u solliciteren op de functie van domeinbeheerder bij het Openbaar Lichaam St. Eustatius? We zien graag je CV en motivatie tegemoet voor 28 februari 2023.

U kunt uw brief richten aan: het Bestuurscollege van Sint Eustatius t.a.v. Mw. Francisca Gibbs, Unit manager Interne Dienstverlening personnel.affairs@statiagov.com.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u via email contact opnemen met dhr. A. Reid, Directeur Economie Natuur en Infrastructuur (ENI). Email: anthony.reid@statiagov.com.

Voor meer informatie over de procedure of over de organisatie graag contact opnemen met de afdeling Personeel en Organisatie. Tel: + (599) 318-2931 Tel: + (599) 318-3391 Email: personnel.affairs@statiagov.com.

Klik HIER om de tekst te downloaden en te printen

Het bericht VACATURE – Domeinbeheerder Economie, Natuur en Infrastructuur verscheen eerst op Dossier Koninkrijksrelaties.

Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire.nu: Venezuela sluit grenzen tot 30 april

Bonaire nieuws - 11 uur 20 min geleden

CARACAS – De Venezolaanse burgerluchtvaartautoriteit Aviación Civil heeft tot ieders verrassing dinsdag aan het eind van de mi

lees verder

Venezuela sluit grenzen tot 30 april

Bonaire.nu - 11 uur 20 min geleden

CARACAS – De Venezolaanse burgerluchtvaartautoriteit Aviación Civil heeft tot ieders verrassing dinsdag aan het eind van de middag al het algemene en commerciële vliegverkeer van en naar Aruba, Bonaire en Curaçao verboden. Het verbod geldt tot 30 april en komt op het moment dat er technische besprekingen zijn tussen de ABC-eilanden, Nederland en Venezuela. Die […]

Het bericht Venezuela sluit grenzen tot 30 april verscheen eerst op Bonaire.Nu.

Ouderen reageren positief op kunstproject bij Hòfi Kultural

Bonaire.nu - 11 uur 23 min geleden

KRALENDIJK – Ouderen op Bonaire reageren positief op het kunstproject ‘Kunst door de Brievenbus’ bij Hòfi Kultural. Afgelopen vrijdag kwamen een groep ouderen en vrijwilligers bij elkaar om het project af te sluiten. Arte den brivenbùs, Kunst door de Brievenbus, is bedoeld voor ouderen die om verschillende redenen niet altijd naar Hòfi Kultural kunnen komen […]

Het bericht Ouderen reageren positief op kunstproject bij Hòfi Kultural verscheen eerst op Bonaire.Nu.

Spoedcursus tumba-muziek: Dit zijn de 4 lessen voor prinses Amalia

Caribisch Netwerk - 12 uur 14 min geleden

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima i prinses Amalia zijn op Curaçao. Vrijdagavond wordt er een speciale tumba-avond voor hen georganiseerd op het Brionplein. 

Het bezoek van de koninklijke familie valt dan ook midden in het carnavalsseizoen. Voor Caribisch Netwerk reden genoeg om prinses Amalia voor te bereiden op de populairste muziek van het eiland, met een spoedcursus van Oko Dap.

Dap is de schrijver en componist van de tumba ‘Kaminda tin huma, tin kandela’ (waar rook is, is vuur) waarmee zanger Raey Lauffer afgelopen weekend tumba-koning 2023 is geworden.

“Deze tumba gaat over een vulkanische carnavalsfantasie”, vertelt Dap. “Uit deze vulkaan komt alleen positief, vloeibaar gesteente en gas. Denk aan vrede onder elkaar, diversiteit van culturele uitingen, bescherming van gewoontes en waardering voor de kunst. De compositie heeft alle kenmerken van een goede tumba.”

Les 1: Een tumba is altijd vrolijk! De compositie van een tumba is gebonden aan verschillende regels. Maar het belangrijkste is dat het een vrolijk nummer is, met een positieve boodschap en een passende tekst in de sfeer van carnaval. Les 2: Het ritme is ideaal om de carnavalsroute op te lopen Welk ritme dat precies is, begrijpen alleen doorgewinterde muzikanten. Het is een 6/8 maat waarbij je het gevoel krijgt van een driekwartsmaat en een tweekwartsmaat die tegelijkertijd worden gespeeld. Les 3: Een samenspel tussen zanger en achtergrondkoor De tekst volgt het ritme van de muziek. Vaak is er een refrein met vraag en antwoord. De zanger stelt een vraag, het achtergrondkoor geeft antwoord. En dat spel herhaalt zich steeds weer. Een ‘sfeervol intermezzo’ zweept het publiek op dat dan ‘helemaal uit zijn dak gaat’. Les 4: Je hoort veel instrumenten De trompettisten en trombonespelers kun je niet missen. Soms hoor je ook een baritonsaxofoon, een basgitaar en piano. Dan is er de ritmesectie met slaginstrumenten zoals timbales, conga en koebellen. En natuurlijk de wiri; een lokaal instrument waar de muzikant met een staafje op een stuk ijzer slaat.

Zoon van een legendarische tumba-koning
Milangelo ‘Oko’ Dap is de zoon van de legendarische tumba-koning, zanger en componist Anselmus ‘Boy’ Dap die in 2021 is overleden. Boy Dap won het festival tien keer in de periode van 1971 tot en met 1997 en werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Zoon Oko heeft de muziek en tekst geschreven van vier winnende tumba’s (2007, 2009, 2013 en 2023). Oko Dap is politieagent bij het Korps Politie Curaçao en componeert in zijn vrije tijd muziek.

Dit is de winnende tumba van 2023:

The post Spoedcursus tumba-muziek: Dit zijn de 4 lessen voor prinses Amalia first appeared on Caribisch Netwerk.

Inhoud syndiceren