kop

Feed-aggregator

Adoptiedier “Dushi” in het zonnetje

Bonaire.nu - 19 juli 2019 - 2:50pm

In samenwerking met Fundashon Kunuku Kakelvers (FKK) delen wij regelmatig een berichtje van een kat of een hond die het verdiend wat extra in het zonnetje gezet te worden en uiteraard op zoek is naar een nieuw huisje. Lees je dit vanuit Nederland en zou je graag deze hond of kat willen adopteren, dan kan dat ook!

DEZE WEEK : DUSHI

Begin mei is Dushi bij ons binnengekomen nadat wij een melding over haar kregen. Ze had een willekeurige tuin uitgekozen en was daar bevallen van een nest van 7 pups. Van haar verleden weten wij dus niet veel af. Wel weten wij zeker dat ze mensen gewend was toen ze bij ons binnenkwam, aangezien ze gelijk heel aanhankelijk was. Zij lijkt dus ook geen nare ervaringen met mensen te hebben gehad.   Tijdens de periode bij ons heeft ze door haar pups ontzettend veel mensen in haar kennel gehad. Mannen, vrouwen en kinderen alles vindt ze gezellig en ze staat dan ook vooraan om geknuffeld te worden. Ook is Dushi lief en sociaal met andere honden. Inmiddels is Dushi gesteriliseerd en zijn de meeste van haar pups geadopteerd of gereserveerd. Dushi haar taak om haar pups groot te brengen zit er op en nu is het tijd voor haar om naar een nieuw liefdevol gezin te gaan! Ze is helemaal klaar voor adoptie. Dushi is ook zeker geschikt om naar Nederland te verhuizen.  Voor meer informatie kan er een berichtje gestuurd worden.  

FKK Animal rescue kun je vinden aan de Flor di Cuba 40, Kralendijk,  Telefoon +599-780-8020

Voor meer info of wil je andere hondjes of katten bekijken? Ga dan naar de facebook pagina van Fundashon Kunuku Kakelvers waar je de meest recente info kunt bekijken

Facebook Fundashon Kunuku Kakelvers

Er is niet één Stichting te bedenken die zonder vrijwilligers kan, en dat is ook bij FKK niet anders. Voor donaties in welke vorm dan ook, groot of klein ….. altijd welkom. Sponsors zijn voor FKK Animal Rescue erg belangrijk en het maakt niet uit of het nou grote of kleine sponsors zijn. Zonder hen zouden zij dit werk niet kunnen doen! Om vrijwilliger, donateur of sponsor te worden ga dan naar hun website www.fkk-bonaire.org/nl/

Exorbitant hoge tarieven van banken remmen het zakendoen tussen Caribisch en Europees Nederland

Bonaire.nu - 19 juli 2019 - 2:09pm

Door Koninkrijksrelaties.Nu

Den Haag – Bedrijven in Europees Nederland die zaken willen doen in Caribisch Nederland en andersom worden geconfronteerd met exorbitant hoge kosten die de betrokken banken voor overzeese transacties in rekening brengen.

Een ondernemer die sinds begin dit jaar diensten aanbiedt aan inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba is geschrokken van de tarieven: ,,Ik ben tevreden over het aantal bestellingen, maar de marge die ik maak wordt voor een aanzienlijk deel opgeslokt door de banken aan beide zijden. Mijn klanten op de eilanden moeten om te beginnen al een extra bedrag aan kosten aan hun bank betalen om te zorgen dat ik het gehele factuurbedrag ontvang.”

Waddeneilanden

Daar blijft het niet bij. ,,Mijn eigen bank brengt mij achteraf ook nog eens kosten in rekening. In totaal kan de vergoeding aan de banken in mijn geval oplopen tot ruim boven de 10 procent van het factuurbedrag. Bonaire, Sint Eustatius horen bij Nederland, maar de banken behandelen transacties tussen Europees en Caribisch Nederland als zogeheten wereldbetalingen waarvoor zij pittige tarieven rekenen. Op deze manier ontgaat je als ondernemer wel de lust om zaken te doen met onze overzeese landgenoten.”

De betrokken ondernemer piekert er niet over voor leveringen aan klanten op de BES-eilanden een hogere prijs te rekenen. ,,Ik begrijp niet dat de wet de banken niet verplicht als het om Bonaire, Sint Eustatius en Saba gaat tarieven te hanteren die voor binnenlands betalingsverkeer gelden. Den Haag zou te klein zijn als banken zulke hoge kosten in rekening zouden brengen voor transacties met de Waddeneilanden.”

BES-bank

Het ministerie van Financiën heeft aangekondigd voor het einde van het jaar, na overleg met de openbare lichamen en andere belanghebbenden op de eilanden, een voorstel te doen om de hoge drempels in het betalingsverkeer tussen Caribisch en Europees Nederland weg te nemen. Een mogelijkheid waarover serieus wordt gedacht is de oprichting van een BES-bank.

Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire.nu: NIE

Bonaire nieuws - 19 juli 2019 - 1:29pm

Kralendijk – Vandaag, vrijdag 19 juli gaat de vernieuwde bakkerij bij van den Tweel Supermarkt open voor het publiek ! De klanten kunnen kennis maken met een fantastische afdeling en heel veel lekkere nieuwe producten !

lees verder

NIEUW!!  Hendrickx De Bakker op Bonaire

Bonaire.nu - 19 juli 2019 - 1:29pm

Foto door Casper Douma Photography

Kralendijk – Vandaag, vrijdag 19 juli gaat de vernieuwde bakkerij bij van den Tweel Supermarkt open voor het publiek ! De klanten kunnen kennis maken met een fantastische afdeling en heel veel lekkere nieuwe producten !

Nieuw voor van den Tweel Supermarkt is het grote assortiment Desem brood, welke een lange bereidingstijd heeft gehad. Deze op steen gebakken broden zijn vrij van E nummers, blijven lekker lang mals en hebben een unieke smaak !

Tijdens het openingsweekend zijn er leuke aanbiedingen en kunnen de klanten van alles proeven !

Foto door Casper Douma Photography

Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws:

Bonaire nieuws - 19 juli 2019 - 11:34am

Deelnemers samen met docent Romeray Emerenciana, sociaal wijkteam medewerker Shaedra Baromeo, medewerker arbeid Arabella Bernabela en gedeputeerde Nina den Heyer.

 

lees verder

Feestelijke certificaat uitreiking kapsters

Bonaire.nu - 19 juli 2019 - 11:34am

Deelnemers samen met docent Romeray Emerenciana, sociaal wijkteam medewerker Shaedra Baromeo, medewerker arbeid Arabella Bernabela en gedeputeerde Nina den Heyer.

 

Kralendijk – Zes deelnemers hebben een certificaat ontvangen voor deelname aan het programma basiskapster.  De directie Samenleving en Zorg heeft in samenwerking met Trendy & Beauty Salon een basiscursus kapster georganiseerd.

Romeray Emerenciana, eigenaar van Trendy & Beauty Salon en docent gaf aan trots te zijn op de groep die van het begin van de cursus tot aan het eind zeer gemotiveerd waren. De intimiteit van de kleine groep van zes deelnemers en de ervaren trainer zorgden snel voor een veilige en vertrouwelijke omgeving. Alle deelnemers hebben ook hoog gescoord op het examen.

Gedeputeerde Nina den Heyer, heeft de deelnemers gefeliciteerd en benadrukt hoe belangrijk het is dat vrouwen economisch onafhankelijk zijn. Dit certificaat ondersteunt hen hierin. Voorts gaf den Heyer aan dat de overheid er is om burgers waar nodig te ondersteunen en men zich niet hoeft te schamen om hulp te vragen en aanvaarden. Volgens den Heyer hebben alle succesvolle mensen obstakels in het leven gekend maar door het hebben van doorzettingsvermogen lukt het hen om toch gestelde doelen te bereiken. Hiermee deed zij een beroep op de deelnemers om ondanks alle moeilijkheden in het leven toch te blijven geloven in zichzelf. 

Gedurende de training hebben deelnemers knip- en  föhntechnieken  geleerd. Daarnaast hebben zij een workshop make-up en pedicure gevolgd. Met dit certificaat en het ontvangen basispakket kappersbenodigheden  kunnen deelnemers als lokale kleine ondernemer aan de slag. De Directie Samenleving en Zorg, door middel van de afdelingen maatschappelijke ondersteuning en arbeid en het sociale wijkteam organiseren geregeld korte vakgerichte trainingen ter versterking van de arbeidspositie en zelfredzaamheid van deelnemers.

 

Urgente reparatiewerkzaamheden drinkwater zaterdag 20 juli 2019

Bonaire.nu - 19 juli 2019 - 7:00am

WEB Bonaire informeert zijn klanten dat urgente werkzaamheden aan het waterdistributienet zullen plaatsvinden in

Tras di Montaña:

Datum:                      Zaterdag 20 Juli 2019

Tijd:                           07:00 uur ‘s morgens – 18:00 uur

Gedurende de werkzaamheden zullen klanten van WEB onderbreking van de watervoorziening en/of lage druk ervaren in de genoemde wijk.

Wij zullen ons ervoor inzetten om de werkzaamheden binnen de genoemde tijd uit te voeren en de overlast tot een minimum te beperken. Bij voorbaat onze excuses.

Staatssecretaris Van Veldhoven geeft startsein asbestsanering oude garnalenkwekerij Sorobon

Bonaire.nu - 18 juli 2019 - 4:45pm

v.l.n.r.: gezaghebber Rijna, staatssecretaris Van Veldhoven, gedeputeerde Kroon en Dhr. R. Duijn van RDM Bouw Beheer BV

 

Kralendijk – Na het bezoek aan stortplaats Morotin op Rincon, bracht de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, ook een bezoek aan de oude garnalenkwekerij op Sorobon. Hier vindt asbestsanering plaats met steun van I&W.

Staatssecretaris Van Veldhoven aanwezig bij officiële sluiting stortplaats Morotin

Bonaire.nu - 18 juli 2019 - 4:43pm

 

Kralendijk – Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, had ook op 18 juli een druk ochtendprogramma. De eerste stop was Morotin, een vuilstortplaats in Rincon, waar zij met Gedeputeerde James Kroon (Ruimte & Ontwikkeling) een bezoek heeft gebracht.

Op de foto ziet u het moment waarop deze stortplaats officieel is afgesloten door Staatssecretaris Van Veldhoven en Gedeputeerde Kroon.

 

Haaien zijn beschermd in wateren rondom Bonaire

Bonaire.nu - 18 juli 2019 - 12:16pm

Kralendijk – Het is Stinapa opgevallen dat er nog steeds op haaien gevist wordt. Vanaf 10-10-10 zijn haaien per wet beschermd in Bonairiaanse wateren. Stinapa werd onlangs geïnformeerd dat er hedendaags nog steeds op haaien gevist wordt in Boneriaanse wateren.

Stinapa wil wijzen op het feit dat haaien wettelijk beschermd zijn en het ten strengste verboden is om op haaien en manta’s te vissen en/of te kopen. Alle soorten haaien en manta’s in Boneriaanse wateren zijn beschermde diersoorten per lokale en internationale wetten.

De reden voor deze wereldwijde bescherming is omdat deze met uitsterven bedreigd worden. Dit komt voornamelijk door industriële overbevissing waarbij de haaien alleen voor hun vinnen gevangen worden en daarna weer terug in het water gegooid worden om vervolgens dood te gaan.

De haai is een zeer belangrijke diersoort die het zeeleven in balans en gezondheid houdt. Met het verwoesten van de populatie verwoesten we ook de oceaan en ons eco-systeem waarvan we leven. Stinapa wil er nogmaals op wijzen dat het tegen de wet is om op haaien te vissen en/of te verkopen.

Einde aan wegwerpplastic in Caribisch Nederland

Bonaire.nu - 18 juli 2019 - 10:28am

Kralendijk – Caribisch Nederland doet het gebruik van wegwerpplastic in de ban. Saba, Sint Eustatius en Bonaire hebben daartoe een overeenkomst met staatssecretaris Stientje van Veldhoven (infrastructuur en Waterstaat) getekend. De intentie is om met hulp van de Rijksoverheid snel een einde te maken aan het gebruik van wegwerpplastic in Caribisch Nederland. Uiterlijk 2021 willen de drie eilanden stoppen met het gebruik van wegwerpplastic. Dit is een belangrijke stap om de eilanden schoon te houden, plastic soep te voorkomen en daarmee ook de natuur op en rond de eilanden te beschermen.


Afspraak
De drie eilandbesturen hebben een afspraak met staatssecretaris Van Veldhoven getekend om een eind te maken aan het gebruik van wegwerpplastic. Van Veldhoven: “De foto van een schildpad met een rietje in zijn neus is een berucht voorbeeld van wat weggegooid plastic kan aanrichten. Die schildpadden zwemmen hier, in de Caribische Zee. En ook voor het klimaat is de stap die we nu zetten goed; plastic na één keer gebruiken weggooien en verbranden is simpelweg doodzonde.”

Voor de eilanden is dit een volgende stap om beter met afval en grondstoffen om te gaan. Aan het afvalbeheer is al het nodige gebeurd. De eilandraden van Bonaire en Saba namen eerder al moties aan om een einde te maken aan wegwerpplastic. En vrijwilligers raapten op Saba de afgelopen weken zo’n 400 vuilniszakken met afval bij elkaar. Eilandsecretaris van Saba Tim Muller: “Als je op Saba landt zie je als eerste een bord met “Saba; the unspoiled queen”. Mensen komen hier om te wandelen en te duiken in onze prachtige natuur. We kunnen ons simpelweg geen plastic soep veroorloven. Heel goed om nu samen met Sint Eustatius, Bonaire en het Rijk deze concrete stap te zetten om de natuur in stand te houden.”

Ook voor Bonaire en Sint Eustatius zijn de leefbaarheid van de eilanden en het beschermen van het milieu een belangrijke drijfveer om een eind te maken aan het gebruik van wegwerpplastic. De koraalriffen rond de eilanden staan bekend om hun schoonheid en zijn belangrijk voor de economie. Alleen al op Bonaire vinden zo’n 500.000 duiken per jaar plaats.

“De overheid zal het proces leiden, echter brede deelname van stakeholders  is nodig om een integrale en duurzame aanpak te realiseren. Als een eiland dat duik-, eco- en duurzaam toerisme bevordert, hebben wij op Sint Eustatius een gezamenlijke verantwoordelijkheid om het voor elkaar te krijgen. We moeten niet langer het gebruik van wegwerpplastic bevorderen, wat een bewezen bedreiging is voor bijvoorbeeld ons zeemilieu en bij uitbreiding ook voor ons eigen bestaan”, zegt regeringscommissaris Marcolino Franco.

Samenwerking om wegwerpplastic zo snel mogelijk uit te bannen
De drie eilanden stellen binnen een jaar een plan van aanpak op om wegwerpplastic uit te bannen. Streven is het verbod in 2021 van kracht te laten worden. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat draagt financieel bij en levert juridische expertise, bijvoorbeeld over het opstellen van de nodige regelgeving om het wegwerpplastic op Caribisch Nederland uit te bannen. Ook worden de ervaringen uit Europees Nederland in de strijd tegen het wegwerpplastic meegenomen. Denk daarbij aan de resultaten van het recyclen van kunststof verpakkingen en het verbod op gratis plastic tasjes.

Inhoud syndiceren