kop

Zelfstandig Werkend Kok

 

Functieomschrijving: Zelfstandig Werkend Kok

Functietitel: Zelfstandig Werkend Kok

Functieomschrijving:

Een Zelfstandig Werkend Kok, ook wel bekend als Chef de Partie, is een essentieel lid van een professionele keukenbrigade. Deze getalenteerde professional is verantwoordelijk voor de bereiding van hoogwaardige gerechten volgens de vastgestelde recepten en normen van de keuken. De rol van een Zelfstandig Werkend Kok vereist een combinatie van culinair vakmanschap, organisatorische vaardigheden en teamwork.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

1. Bereiden van gerechten: Bereid diverse gerechten, sauzen, soepen, voorgerechten, hoofdgerechten, en desserts volgens de vastgestelde recepten en specificaties.

2. Kwaliteitscontrole: Zorg voor consistentie in de smaak, presentatie en kwaliteit van alle gerechten. Voer regelmatige kwaliteitscontroles uit om ervoor te zorgen dat de gerechten aan de verwachtingen van de gasten voldoen.

3. Voorbereiding: Zorg voor een tijdige en efficiënte voorbereiding van ingrediënten, inclusief het snijden, marineren, portioneren en organiseren van benodigde producten.

4. Keukenhygiëne: Handhaaf strikte normen voor voedselhygiëne en veiligheid. Zorg ervoor dat de keuken schoon en georganiseerd is volgens de geldende voorschriften.

5. Samenwerking: Werk nauw samen met andere leden van de keukenbrigade, inclusief souschefs, hulpkoks en keukenhulpen, om een soepele werking van de keuken te waarborgen.

6. Menuontwikkeling: Draag bij aan de ontwikkeling van nieuwe menu-items, presentatieconcepten en seizoensgebonden gerechten, en stel ideeën voor ter verbetering van het menu.

7. Kostenbeheer: Help bij het beheersen van voedselkosten door efficiënt gebruik van ingrediënten, minimaliseren van verspilling en naleven van budgetrichtlijnen.

8. Veiligheid en naleving: Volg alle veiligheidsrichtlijnen en zorg voor de naleving van gezondheids- en veiligheidsvoorschriften met betrekking tot voedselbereiding.

 

Vereisten:

  • Afgeronde opleiding aan een culinaire school of aantoonbare ervaring in professionele keukens.
  • Diepgaande kennis van culinaire technieken en ingrediënten.
  • Uitstekende organisatorische vaardigheden en het vermogen om onder druk te presteren.
  • Creativiteit en de mogelijkheid om nieuwe gerechten te ontwikkelen en bestaande te verbeteren.
  • Teamspeler met goede communicatieve vaardigheden.
  • Inzicht in voedselkosten en de bereidheid om bij te dragen aan kostenbeheersing.
  • Bewustzijn van voedselhygiëne en veiligheid.

 

Een Zelfstandig Werkend Kok speelt een cruciale rol in de keuken en draagt bij aan de algehele eetervaring van gasten. Deze functie vereist passie voor koken en een toewijding aan het leveren van hoogwaardige gerechten.

 

Branche: 
Horeca / Toerisme / Recreatie
Functiegroep: 
Productie
Werk / Denkniveau: 
MBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vacature gaat in per : 
26/10/2023
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Bagel & Bloom
Plaats: 
Bonaire