kop

StudyChoiceCaribbean 2021

Op maandag 8 maart 2021 en woensdag 10 maart heeft de organisatie "StudyChoiceCaribbean" voor leerlingen in het beroepsonderwijs een online presentaties gegeven van de MBO opleidingen. Deze opleidingen hebben een focus op de onderwijsinstellingen op de Caribische eilanden.

 www.studychoicecaribbean.com

Study Choice Caribbean online part 2.03             april 2021

Succesvolle Studie fair voor de leerlingen van de Dutch Caribbean

Nadat er een eerste sessie was geweest op maandag 9 en woensdag 11 november, voor studenten van HAVO, VWO en SBO/MBO-4 werd er op maandag 8 en woensdag 10 maart 2021 een speciale online StudyChoiceCaribbean event gehouden voor leerlingen van de MAVO, VMBO/VSBO/EPI, SLP en PRO.
Er zijn 35 informatie sessies geweest van MBO/SBO/EPI scholen en diverse organisaties die een in huis opleiding aanbieden. De focus lag op de mogelijkheden om een vakopleiding te volgen op een van de 6 eilanden van de voormalige Antillen.
Ongeveer 300 leerlingen van Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba volgden de interactieve sessies van 45 minuten en stelden aan het eind van de presentaties hun vragen direct aan de presenterende scholen en organisaties.


Inmiddels zijn alle presentaties gratis terug te zien op de website. Hier kunnen de scholen klassikaal, maar ook de leerlingen met hun ouders, alle presentaties (nog eens) bekijken.
Wij zijn trots op de leerlingen die in grote aantallen deelnamen aan deze eerste, speciaal op hun doelgroep gerichte, online studiekeuze event en hopen dat zij hierdoor een goede keuze kunnen maken voor hun vervolgstudie.

 

In totaal, samen met de november presentaties, staat er inmiddels 45 uur video online, verdeeld over 90 presentaties en hebben bijna 750 leerlingen deelgenomen aan dit event.

De bedoeling is om dit event jaarlijks te blijven herhalen.


Het StudyChoiceCaribbean Team