kop

Sociotherapeut

                                                 

Mental Health Caribbean (MHC) verzorgt de geestelijke gezondheidszorg op Caribisch Nederland. Onze ambitie is de kwaliteit van het leven van de inwoners van Caribisch Nederland te verbeteren. Voor de zorg aan kinderen en jeugdigen hebben wij een behandelcentrum (genaamd Hi5), een unicum voor het Caribisch gebied. Het aanbod van Hi5 richt zich op kinderen en jeugdigen met een psychiatrische of psychische kwetsbaarheid en hun gezin/familie. Ter versterking van het team zijn we op zoek naar een:

Sociotherapeut

(32 tot 40 uur per week. Standplaats: Bonaire)

Wat ga je doen?

Je ondersteunt en begeleidt individuele en/of groepen cliënten kinderen en jeugdigen (0-18 jaar) -en het gezin waar ze deel van uitmaken- met als doel klachtenvermindering, hen te leren omgaan met hun problematiek, weerbaar te maken en perspectief te geven. Dit doe je door:

-        Informatie te verstrekken en oriënterende gesprekken te voeren met potentiële cliënten en verwanten over ons dienstverleningsaanbod.

-        Intakegesprekken te voeren en zelfstandig ambulante behandelplannen op te stellen in overleg met de (hoofd)behandelaar.

-        De coördinatie van het zorgproces te verzorgen.

-        Contact te leggen met het (zorg)netwerk van cliënten en te inventariseren hoe het (zorg)netwerk kan ondersteunen en betrokken kan worden bij de behandeling.

-        Individuele begeleiding te geven en behandelonderdelen uit te voeren waarin de nadruk wordt gelegd op symptoomvermindering en bevordering van de ontwikkeling van de cliënt op diverse levensgebieden.

-        Ondersteunend te zijn aan het diagnostisch proces en specifieke deelprogramma's van het behandelplan uit te voeren, zoals bijvoorbeeld psycho-educatie, emotieregulatietherapie, sociale vaardigheidstraining, groepsbehandelingen, schoolobservaties en ouderbegeleiding.  

-        Deel te kunnen nemen aan specifieke onderdelen binnen het team zoals b.v. het intensieve zorg team of het intake team

-        Samen te werken in een multidisciplinaire team waaronder sociotherapeutisch medewerkers naar wie je tevens een coachende rol hebt.

-        Mee te denken en te participeren in de ontwikkeling van de afdeling.

Wat vragen wij van jou?

-        Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding zoals SPH of MWD en bij voorkeur ervaring binnen de (kind en jeugd)psychiatrie. Heb je een verpleegkunde achtergrond dan nodigen we je ook uit te solliciteren.

-        Je hebt kennis van de (complexe) doelgroep cliënten, groepsprocessen en coördineren van de zorg.

-        Je hebt kennis van en ervaring met de behandelmethoden binnen de psychiatrie.

-        Je beschikt over culturele sensitiviteit en je kunt omgaan met cliënten van verschillende etnische achtergronden.

-        Je kunt samenwerken met diverse ketenpartners/organisaties en je bent omgevingsbewust.

-        Je bent organisatiebewust

-        Je spreekt Papiamentu en Nederlands óf bent bereid om Papiamentu jezelf snel eigen te maken. Het spreken van Engels en/of Spaans is een pré.

-        kennis hebben van vak therapeutische vaardigheden is een pre

-        Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid in wisselende diensten te werken.

Waar ga je aan de slag?

MHC ontwikkelt zich steeds meer naar een allround GGZ-instelling. We werken vooral ambulant in intensieve samenwerking met zowel verwijzers en ketenpartners als met het informeel steunsysteem van cliënten. De aard van de problematiek kan variëren van licht enkelvoudig tot zwaar en complex. Naast onze ambulante manier van werken, passen we maatwerk toe en stellen we onze cliënt centraal. En om dit te bewerkstelligen werken onze medewerkers met creativiteit, passie en doorzettingsvermogen.  

 

Wat bieden wij?

De inschaling van de Sociotherapeut is op basis van kennis en ervaring op FWG 50 minimaal
$ 3.198,- en maximaal $ 4.512,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur). We bieden een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.  

Verder bieden we een dynamische werkomgeving met ontwikkelmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo draagt MHC ruim bij aan je pensioenopbouw en wordt er tegemoet gekomen in de eventuele verhuis- / emigratiekosten.

Kom je ons team versterken?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan zo snel mogelijk, doch uiterlijk voor donderdag 6 juni 2024, je sollicitatie en CV naar secretariaat@mentalhealthcaribbean.com. Omdat we op zoek naar meerdere kandidaten nemen we binnengekomen sollicitaties gelijk in behandeling.

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met Herman Atsma, teamleider: +599 796 1025 of herman.atsma@mentalhealthcaribbean.com.

Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch gebied of kandidaten die hun wortels hebben in het Caribisch gebied de voorkeur.

Andere vacatures

Voor MHC zijn we met regelmaat op zoek naar meer enthousiaste, nieuwe collega’s! Kijk voor alle actuele vacatures op onze website: www.mentalhealthcaribbean.com/vacature

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Branche: 
Zorg / Welzijn
Functiegroep: 
Medisch / verzorging
Werk / Denkniveau: 
HBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
10/05/2024
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Mental Health Caribbean
Plaats: 
Bonaire