kop

Senior parketsecretaris / plaatsvervangend officier van justitie

Heb jij een affiniteit met justitie? Ben jij communicatief vaardig en in staat om resultaatgericht te werk te gaan? Wil jij bijdragen leveren aan de justitiële rechtspraak van Caribisch Nederland? Lees dan gauw verder!

Het parket is een klein en hecht team met zelfstandig werkende professionals. De afgelopen jaren is het parket verder geprofessionaliseerd. Het team telt vier administratief medewerkers, vier parketsecretarissen, twee officieren, en (beleid) ondersteunende functionarissen onder leiding van een hoofdofficier van justitie. Met andere partijen die zich met veiligheid bezighouden, wordt steeds intensiever samengewerkt. Het parket in eerste aanleg Caribisch Nederland is per 1 september 2019 op zoek naar een:

Senior parketsecretaris/plaatsvervangend officier van justitie

Vacaturenummer: P&O2019_01_007


De functie
Juridisch-inhoudelijk ondersteun je de officieren van justitie. Daar hoort ook de zittings-voorbereiding bij ten behoeve van de vervolging bij het Gerecht in Eerste Aanleg op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba. Na een inwerkperiode kun je belast worden met werkzaamheden als plaatsvervangend officier van justitie. Denk daarbij aan het draaien van piket, maar ook aan het doen van (eenvoudige) strafzaken op zitting. In de praktijk komt het erop neer dat je als parketsecretaris veel contact hebt met de opsporingsdiensten. Je zorgt dat de opsporingsdiensten de processen-verbaal aanleveren en je beoordeelt deze dossiers. Je stelt in overleg met de officier van justitie de tenlasteleggingen op. Ook het beoordelen van de inzet van bijzondere opsporingsbevoegdheden is een belangrijke taak evenals het voeren van slachtoffergesprekken. Je ondersteunt daarnaast ook de officier van justitie die de criminele inlichtingen eenheden van politie en Koninklijke Marechaussee in portefeuille heeft.

Het profiel
Je hebt een afgeronde rechtenstudie op WO-niveau met minimaal drie (3) jaar relevante werkervaring en je heb aantoonbare affiniteit met zaken en processen die zich afspelen zowel binnen als buiten het OM. Kandidaten die beschikken over een zogenaamd zittingsvaardigheidsbewijs hebben een pre. Je hebt gespecialiseerde kennis van het vakgebied en inzicht in vraagstukken en problemen die zich op diverse werkterreinen afspelen kortgezegd een multidisciplinaire oriëntatie en inzicht in de maatschappelijke en economische context van de rechtspraak. Daarnaast ben je vaardig in het coördineren en voorbereiden van zittingen, het opstellen van juridische adviezen, het concipiëren en redigeren beschikkingen e.d. en in het inschatten, oplossen en evalueren van zich daarbij voordoende problemen.

Verder ben je omgevingsbewust en omarm je de ketensamenwerking. Je bent in staat om je in een complex krachtenveld staande te houden, rekening houdend met de verschillende belangen en in verbinding met de ketenpartners. Resultaatgericht samenwerken is geen probleem voor je. Daarnaast ben je stressbestendig, daadkrachtig, een teamspeler, praktisch ingesteld en heb je het vermogen een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van een kleinschalige organisatie. Ook ben je flexibel en beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden Werken in de justitiële en bestuurlijke keten op de Caribisch eilanden is een bijzondere, uitdagende en boeiende ervaring.

De selectie en het aanbod
Naast een selectiegesprek maken (eventueel) een assessment, een referentie-en antecedentenonderzoek  en medische keuring deel uit van de procedure evenals een klik-gesprek met een afvaardiging van het team en de procureur-generaal onderdeel uit van de procedure.

We bieden je een uitdagende functie waarbij er veel ruimte is voor persoonlijke groei en eigen initiatief in een dynamische omgeving. De bezoldiging (maximaal schaal 12) is afhankelijk van relevante kennis en ervaring. Op de vacature zijn de lokale arbeidsvoorwaarden van Rijksdienst Caribisch Nederland van toepassing. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling voor een jaar, met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling bij goed functioneren. Als er al een vast dienstverband is, wordt dit voorgezet met extra afspraken.

Reageren
Stuur je brief met CV vóór 27 januari aanstaande naar het OM, t.a.v. mevrouw Cindy Rojer, Hoofd HRM, via e-mailadres: recruitment@OMCarib.org.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met mevrouw Carlijn Buul e/o mevrouw Sulien Zimmerman , via telefoon 00599 717 8626.

Branche: 
Overheid
Functiegroep: 
Juridisch/bestuurlijk
Werk / Denkniveau: 
WO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vacature gaat in per : 
15/01/2019
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Openbaar Ministerie
Plaats: 
Bonaire CN
Contactpersoon: 
mevrouw Cindy Rojer
Functie contactpersoon: 
Hoofd HRM