kop

Senior begeleider

 

Mental Health Caribbean (MHC) verzorgt de geestelijke gezondheidszorg op Caribisch Nederland. Onze ambitie is de kwaliteit van het leven van de inwoners van Caribisch Nederland te verbeteren.

 

Voor de afdeling Sentro Nos Perseveransia zijn we ter versterking van ons multidisciplinaire team op Bonaire op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde collega in de functie van:

 

Senior begeleider

(standplaats Bonaire voor 40 uur per week)

Wat ga je doen?

Sentro Nos Perseveransia (SNP) is gericht op maatschappelijk herstel van volwassen participanten, zodat zij, ondanks tijdelijke of permanente beperkingen, naar tevredenheid kunnen functioneren in de omgeving van hun keuze. Als Senior Begeleider ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen en (intensief) begeleiden van individuele en/of groepen participanten met (ernstige) psychische klachten en/of (complexe) psychiatrische stoornis(sen) en/of verslavingsproblematiek, met als doel klachtenvermindering, hun te leren omgaan met hun problematiek, weerbaar te maken en perspectief te geven. Je hebt een belangrijke signalerende functie en biedt ondersteuning bij het creëren van een goed leefklimaat. Tevens concretiseer je de afspraken uit het behandelplan in een Ondersteunings- en signaleringsplan. Dit doe je in overleg met de betrokken casemanager en de (hoofd)behandelaar.

Daarnaast heb je o.a. de volgende taken:

-       Je treedt voor bepaalde participanten op als mentor en verzorgt in dit kader de coördinatie van het begeleidingsproces.

-       Je informeert en adviseert over procedures, regelingen en verplichtingen die voortvloeien uit de begeleiding. Ook bekijk je hoe het systeem kan ondersteunen en betrokken kan worden.

-       Je levert een bijdrage voor overdracht naar nazorg- en vervolgtrajecten.

-       Je legt observaties vast in het elektronisch patiëntendossier en rapporteert hierover.

-       Je fungeert als aanspreekpunt voor ketenpartners en participanten, inventariseert de vraag en onderneemt passende actie al dan niet in overleg met de (hoofd)behandelaar.

-       Je sluit waar nodig aan bij zorgoverleggen met ketenpartners al dan niet in aanwezigheid van de participant en/of diens systeem.

-       Daarnaast heb je een coachende rol naar de collega-begeleiders en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van de afdeling.

 

Wat vragen wij van jou?

 

-       Je hebt een afgeronde agogische HBO-opleiding zoals Social Work, Sociaal-pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.

-       Je hebt kennis van de (complexe) doelgroep cliënten, groepsprocessen en het coördineren van de zorg.

-       Je hebt goede kennis van zowel verslavingszorg, psychiatrie als somatiek. Onder andere met betrekking tot de behandelmethoden.

-       Je hebt kennis van motiverende gespreksvoering.

-       Je beheerst Papiamentu en de Nederlandse taal. Engels en/of Spaans is een pre. Schriftelijk kun je jezelf goed uitdrukken in zowel Papiamentu als Nederlands.

-       Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid tot het werken op onregelmatige tijden en in de weekenden.

-       Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling, een praktische werkhouding en bent samenwerkingsbereid.

-       Je bent creatief en werkt herstelgericht.

-       Je hebt affiniteit met de doelgroep.

-       Tot slot heb je affiniteit met Caribisch Nederland en kun je goed omgaan met de culturele diversiteit.

 

Wat bieden wij?

Een dienstverband voor de duur van één jaar. Inschaling vindt plaats in FWG 45 en is afhankelijk van ervaring en opleiding: minimaal $ 2.761,- en maximaal $ 3.735,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur).

Interesse?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je sollicitatie en CV vóór maandag 20 februari 2023 naar secretariaat@mentalhealthcaribbean.com

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met Lysandra Kooyman, Teamleider, + 599 796 1038.

 Andere vacatures

Voor MHC zijn we op zoek naar meer enthousiaste, nieuwe collega’s! Kijk voor alle actuele vacatures op onze website: www.mentalhealthcaribbean.com/vacature

 

Branche: 
Zorg / Welzijn
Functiegroep: 
Medisch / verzorging
Werk / Denkniveau: 
HBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
02/02/2023
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Mental Health Caribbean
Plaats: 
Bonaire