Ondernemers

Bonaire roept om jonge enthousiaste ondernemers, die hard willen werken aan hun toekomst! 

Ondernemer

 

 

Sta je al klaar voor de start?

Bonaire gaat in de komende jaren flink groeien, daar is iedereen het over eens en daar zijn vele bewijzen al voor aangegeven. De hotels die gebouwd worden, de cruiseschepen die in de komende tijd Bonaire aan doen, heeft tot gevolg dat er ook meer economische groei op het eiland komt. 

 

 

Als je nu een eigen bedrijf hebt en ervaring hebt opgebouwd in de afgelopen jaren. En terug wil naar Bonaire, dan zal je nu al moeten oriënteren op Bonaire en eventueel een markt onderzoek doen of laten doen. 

 

 

BONAIRE KENT EEN AANTAL INTERESSANTE FISCALE VOORDELEN TEN OPZICHTE VAN WEST-EUROPA 

zoals:

1) geen winstbelasting
2) geen vermogensbelasting
3) geen successierecht

De vastgoedbelasting bedraagt effectief 0.82% van de marktwaarde, welke iedere 5 jaar opnieuw wordt vastgesteld. Vanwege deze belasting, zijn de huurinkomsten vrij van belasting.
Mocht u van plan zijn zelf een huis te (laten) bouwen, al dan niet als investering, dan betaalt u deze vastgoedbelasting alleen over de grondwaarde. Pas na tien jaar zult u ook vastgoedbelasting moeten betalen over de waarde van het huis.
Indien u een woning gaat renoveren, dan betaalt u over het verschil tussen de waarden in oude en nieuwe staat ook geen vastgoedbelasting, maar slechts over de waarde die het vastgoed vertegenwoordigde voor de verbouwing.

Kortom: zeer interessant voor investeerders!