kop

Meldpuntfunctionaris

 

Meldpuntfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling

 

Het meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling is een punt waar professionals en burgers terecht kunnen voor advies en waar ook melding gedaan kan worden van zaken die gaan over huiselijk geweld en kindermishandeling. Als backoffice kent het meldpunt de HGKM-tafel, bestaande uit Aandacht functionarissen vanuit verschillende ketenpartners. Deze zijn actief in de uitvoering als casusregisseur. Belangrijke streef-principes zijn het stimuleren van laagdrempeligheid, gezinsbetrokkenheid en veerkracht

Als Meldpuntfunctionaris ben je het eerste aanspreekpunt voor de melder, onderzoek je wat er aan de hand is en draag je er zorg voor dat de juiste hulp op de juiste plek komt.  

Wat ga je doen?

Je onderzoekt meldingen van (vermoedens) van huiselijk geweld of kindermishandeling. Je voert

gesprekken met cliënten over wat er speelt en welke hulp eventueel mogelijk is. In een crisissituatie zorg je voor de-escalatie en vervolgens voor veiligheidsafspraken. Zo nodig plaats je betrokkenen in opvang, monitor je het vervolg en houd je regie op de casus. Aan de HGKM-tafel bespreek je de (complexe en herhalende) casuïstiek. Tot slot geef je algemene voorlichting over huiselijk geweld en kindermishandeling.

Waar moet je minimaal aan voldoen?

Naast ruime ervaring in een vergelijkbare functie beschik je over een HBO diploma MWD, SPH of heb je  een vergelijkbare opleiding voltooid. Je beheerst Papiamentu, Nederlands en bij voorkeur ook Spaans in woord en geschrift. Je bent stressbestendig en hebt kennis over signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling en de aanpak daarvan. Ook heb je o.a. kennis van crisisinterventie en een traumagerichte benadering. Daarbij gebruik je je analytisch vermogen, zorgvuldigheid en besluitvaardigheid om complexe hulpvragen te vertalen naar een veiligheid- en hulpverleningsplan en om in crisissituaties te komen tot analyse en interventie. Je bent bereid om bereikbaarheidsdiensten te draaien buiten kantooruren.

Het salaris bedraagt minimaal $ 2.637,- (aanloopschaal 9) en  maximaal $ 3.925,- (functieschaal 10).

Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van één jaar.

GEÏNTERESSEERD?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Inge Berben, programmamanager HGKM, tel 796-6949 of Ingrid  Sealy, Afdelingshoofd MOA, tel. 717 2211.

Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 10 september 2020 via solliciteren@bonairegov.com. Reserveer 16 en 18 september 2020 alvast in je agenda voor een 1e selectiegesprek.

Bij vragen kun je contact opnemen via de bovenstaande telefoonnummers.

Beleidsadviseur P&O,        Mevr. I. Garretsen

Afdelingshoofd MOA,         Mevr. I. Sealy

 

Branche: 
Overheid
Functiegroep: 
Staf, advies en beleid
Werk / Denkniveau: 
HBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
27/08/2020
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Openbaar Lichaam Bonaire
Plaats: 
Bonaire