Medewerker Subsidie Administratie

De directie Samenleving & Zorg stimuleert de ontwikkeling en verbetering van de leef- en woonomstandigheden van de burgers op Bonaire. S&Z ondersteunt daarbij in het vergroten van de zelfredzaamheid en het dragen van de eigen verantwoordelijkheid voor het eigen leven. De directie adviseert het Bestuurscollege, ontwikkelt sociaal beleid en zorgt met organisaties in het veld voor de uitvoering van projecten en programma’s. De afdeling Educatie en Welzijn ontwikkelt beleid voor onderwijs, welzijn, sport en cultuur.

Medewerker Subsidie Administratie

Wat ga je doen?

Je controleert subsidieaanvragen die door stichtingen worden gedaan, die zich inzetten voor onderwijs, welzijn, sport en cultuur. Onder onderwijs valt ook de kinderopvang. Je bewaakt de voortgang van de aanvragen en geeft advies over procedurele aangelegenheden en efficiënte(re) werkwijzen voor v.w.b. behandeling van de subsidieaanvragen. Dit doe je conform de subsidieverordening 2000.

Je houdt contact met de gesubsidieerde instanties en de betrokken beleidsadviseur. Samen met de beleidsadviseur beoordeel je de periodieke voortgangs- en een financiële rapportages van de stichtingen conform het zorgcontract.

Op basis van (nieuwe) wet- en regelgeving pas je werkprocessen, formulieren en/of handboeken aan.

Je bent kritisch en toetst steeds gebruikte en/of nieuwe regelingen, instrumenten en systemen op effectiviteit en komt gevraagd en ongevraagd met verbetervoorstellen.

 

Waar moet je aan Voldoen?

Je hebt een relevante mbo-opleiding bijvoorbeeld Financiële Administratie en ruime ervaring in een vergelijkbare functie. Je beheerst de Nederlandse, Papiamentse en Spaanse taal in woord en geschrift. Je bent een goede netwerker, integer, efficiënt, samenwerkings- en resultaatgericht, besluitvaardig en hebt oog voor kwaliteit.

 

Het salaris bedraagt min. $ 1.925,- (aanloopschaal 7) en max. $ 3.000,- (functieschaal 8).

 

GEINTERESSEERD?

Voor meer informatie of een functiebeschrijving kun je contact opnemen met mw. Ally Pourier-Beukenboom tel. 717 8839 of mw. Ina Garretsen tel. 717 3737.
Je sollicitatie en C.V. kun je uiterlijk 2 oktober 2017 richten aan het Bestuurscollege van Openbaar Lichaam Bonaire, t.a.v. Afdeling P&O, Plasa Reina Wilhelmina 1, Kralendijk, Bonaire. Bij voorkeur ontvangen wij uw Sollicitatie per email: personeelszaken@bonairegov.com.

 

Ina Garretsen  Beleidsadviseur P&O

Ally Pourier-Beukenboom  Afdelingshoofd Educatie & Welzijn

Branche: 
Overheid
Functiegroep: 
Administratief en secretarieel
Werk / Denkniveau: 
MBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vereiste talenkennis: 
Spaans
Vacature gaat in per : 
08/09/2017
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Openbaar Lichaam Bonaire
Plaats: 
Bonaire Caribisch Nederland
Contactpersoon: 
Afdeling P&O