kop

Docent Nederlands/Vakcollege

 

SGB is per direct op zoek naar een enthousiaste, vakbekwame

docent Nederlands/Vakcollege

voor de unit VMBO.


De Scholengemeenschap Bonaire is volop in ontwikkeling! We werken met elkaar aan een meerjarenstrategie die past bij het onderwijs op Bonaire. Een strategie waar de bewoners van Bonaire profijt van hebben en het eiland steeds verder ondersteunt in de doorontwikkeling. Om die reden is de Scholengemeenschap Bonaire op zoek naar collega’s die hieraan een bijdrage willen leveren. Ben jij of ken jij iemand die mee wil bouwen aan onze meerjarenstrategie, dan is onderstaande functie wellicht iets voor jou!

VMBO(Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) bestaat uit de basisberoepsgerichte leerweg en kaderberoepsgerichte leerweg. Samen met zo’n 60 enthousiaste collega’s bedienen we ongeveer 460 leerlingen die begeleiding nodig hebben in het leerproces en voorbereiding op (arbeids)deelname in de maatschappij. VMBO is op zoek naar een docent die bereid is zowel lessen Nederlands en vakcollege te verzorgen.

Wat ga je doen?

Je verzorgt interessante en uitdagende lessen Nederlands en vakcollege. Je motiveert, inspireert en stimuleert leerlingen tot het leren leren, speelt in op de leefwereld van leerlingen en begeleidt leerlingen met leer- en gedragsvraagstukken. Je initieert, in overleg met jouw team, structurele contacten die bijdragen aan de ontwikkeling van de leerlingen. Voor wat betreft de lessen vakcollege ga je samen met collega’s met de leerlingen aan de slag door praktijkgericht onderwijs te bieden. Met de invoering van het Vakcollege voor de onderbouw zijn de leerlingen in leerjaar 1 en 2 van het VMBO ook met hun handen bezig. Het Vakcollege wordt gekenmerkt door zijn vakoverstijgende, projectmatige aanpak welke de kerndoelen als uitgangspunt heeft maar deze weet te bereiken door een praktijkgerichte content. Door middel van lesbrieven waarin de kerndoelen verwerkt zijn worden de opdrachten uitgevoerd. Je begeleidt leerlingen hierbij en leert ze praktische vaardigheden gericht op Mens & Dienstverlening. Aan de hand van het bovenstaande verzorg je smaakvolle lessen waarbij er sprake is van een veilig leerklimaat. Je levert uiteraard een positieve bijdrage aan jouw team en onderwijsontwikkeling en coacht collegae om samen de teamdoelen te bereiken.

Wat vragen wij van je?

Je beschikt over minimaal een tweedegraads lesbevoegdheid Nederlands. Je hebt alles organisatorisch goed geregeld en uiteraard ben je pedagogisch en didactisch sterk waardoor je ook goed kunt differentiëren. Je kunt goed samenwerken en overlegt op professionele wijze met de vakgroep over o.a. de lesinhoud.  Je kunt voor de leerlingen een duidelijke structuur aanbrengen. Je hebt een proactieve, innovatieve en lerende houding. Je bent stressbestendig, enthousiast en flexibel. Je integreert jouw 21 st century skills in de lessen. Bij voorkeur heb je minimaal twee jaren leservaring als docent Nederlands.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een team dat nauw samenwerkt en gekenmerkt wordt door een grote betrokkenheid bij de leerlingen. Als docent word je gewaardeerd om jouw proactieve houding en jouw initiatieven. Het betreft een veelzijdige baan met uitdagingen in een informele sfeer. We bieden een salaris dat past bij de functie en taken (schaal LB met een max. van $ 4.377,- bruto bij een fulltime aanstelling) en goede arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering. We starten met een jaarcontract. Een vaste aanstelling kan op termijn tot de mogelijkheden behoren.

Is jouw interesse gewekt?

Wij ontvangen dan graag jouw sollicitatiebrief vergezeld van een  Curriculum Vitae en (gescande) kopieën van diploma’s alsook diplomawaardering ,indien van toepassing, uiterlijk op de sluitingsdatum van deze vacature. Rechtsboven aan deze pagina vind je een knop waarmee je kan solliciteren. Daar laat je je contactgegevens, motivatiebrief, cv en kopieën van je diploma's achter. Heb je al eerder via onze Sollicitanten Self Service gesolliciteerd? Log dan eerst in en vervolgens solliciteer je op de gewenste vacature.

Goed om te weten: 

  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is verplicht voor het werken in het onderwijs;
  • Je ontvangt een device van de SGB;
  • Het is belangrijk dat je een rijbewijs hebt, er wordt weinig gefietst op het eiland (het is niet onmogelijk);
  • Een medische keuring is een vereiste ten behoeve van toelating tot het pensioenfonds.
  • Voor geïnteresseerden buiten Caribisch Nederland:
  • Voor sollicitanten uit het buitenland geldt een verhuisregeling;
  • Het salaris is in Amerikaanse dollars, de officiële munteenheid in Caribisch Nederland;
  • Caribisch Nederland kent een eigen belastingregelgeving. Het inkomen boven de belastingvrije som ($ 17.352,-- in 2023) wordt belast met een percentage van 30,4% aan loonheffing;
  • Deelname aan het pensioenfonds is verplicht, inclusief een eigen bijdrage hieraan;
  • Je bent of wordt ingezetene van Caribisch Nederland.

Heb je vragen, neem dan contact op met dhr. Francis Pieter, unitdirecteur VMBO: Tel +599-7157741 of: francis.pieter@sgbonaire.com.

Solliciteer vanuit Vacature Docent Nederlands/vakcollege VMBO - Docent Nederlands/vakcollege VMBO - Werken bij (sgbonaire.info)

Branche: 
Onderwijs / Opleiding 
Functiegroep: 
Onderwijs en wetenschap
Werk / Denkniveau: 
HBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vacature gaat in per : 
03/11/2023
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
ScholenGemeenschap Bonaire
Plaats: 
Bonaire