kop

CV-Karen Bastiaensen-Ruminski

Korte omschrijving: 
Ik zou graag Engelse/Nederlandse/Special Education les willen geven in Bonaire.

Mijn naam is Karen Bastiaensen-Ruminski. Ik ben van Nederlandse afkomst, maar woon al 20 jaren in the VS.

Op dit moment geef ik Engelse en Special Education les op de Idaho Arts Charter School in Nampa, Idaho (2008-2012). Als Engelse lerares leg ik de nadruk in mijn lessen op het lezen van de klassieken, het schrijven van essays, en het leren van grammatica en spelling. Als een Special Ed lerares ben ik verantwoordelijk voor het creeren van individuele plannen voor mijn leerlingen, het organiseren van team vergaderingen, en overzicht houden op mijn assistenten die mijn leerlingen bijstaan. Twee jaren geleden heb ik ook Franse les gegeven aan middelbare scholieren in dezelfde school. Als Franse lerares heb ik naast grammatica ook veel gelezen, geschreven, en mijn studenten in Franstalige gesprekken en cultuur betrokken. Ik heb een Frans lessenoverzicht erbij gemaild.

Mijn leerlingen zijn afkomstig van verschillende achtergronden. De meeste kinderen hebben leerproblemen in mijn klassen. Omdat deze kinderen op allerlei verschillende manieren leren, moet ik instructie individualiseren om al deze leerlingen te bereiken. Ik vind het erg belangrijk om met al mijn studenten een hechte band te vormen. Omdat ik veel passie, respect, en enthousiasme heb, heb ik ondervonden dat al mijn leerlingen mij erg waarderen en in mij geloven. Mijn studenten zijn in staat om hun nationale examens te halen, en ze zijn gaan houden van lezen en schrijven. Mijn Special Education achtergrond heeft mij geleerd om allerlei studenten met leerproblemen te assisteren met het doel om hun academische en sociale vaardigheden te vergroten.

In Nederland heb ik mijn doctoraal examen behaald in Amerikanistiek/Engels met de nadruk op Engelse literatuur en grammatica (1992). Op het Tilburgse lyceum van 1980-1986 heb ik naast de benodigde vakken, ook dagelijks Frans, Duits, Latijn, en Engels gestudeerd.

Nadat ik een tijd in Amerika heb gewoond, heb ik in Boise mijn bevoegdheid in het onderwijs verkregen. Ik heb een graad in Engels, Frans, Duits, en Special Education verkregen (2002-2010).

Van 2000 tot 2004 heb ik lesgegeven aan de Universiteit van Boise. Mijn studenten moesten allerlei essays schrijven, zoals een autobiografie, fictie, en opinie. Ik heb erg goede evaluatie’s ontvangen van mijn studenten en professoren over de manier waarop ik les gaf.

Van 2005 tot 2008 gaf ik les in Frans en Duits in Emmett, Idaho. Omdat er geen curriculum aanwezig was, heb ik dit zelfstandig moeten creeren. De nadruk van mijn lesgeven  lag op het leren van grammatica, schrijven, lezen, spreken, en cultuur. Ik wilde alle leerlingen bereiken, dus moest ik instructie individualiseren. Het is belangrijk dat alle leerlingen zich begrepen en gewaardeerd voelen, en om deze redenen probeer ik een verband te leggen met wat ze leren en wat er zich in hun levens plaats vindt.

Omdat mijn familie part-time op Bonaire woont, heb ik hen vaak bezocht. Ik zou graag willen wonen en werken op dit eiland. Bonaire is mijn “home.” Ik kijk ernaar uit om met leerlingen te werken die van verschillende culturen afkomstig zijn, en ze voor te bereiden op hun toekomstige carrieres.

 

Branche: 
Onderwijs / Opleiding 
Functiegroep: 
Onderwijs en wetenschap
Werk / Denkniveau: 
WO
Talenkennis: 
Engels
Nederlands
Overige
Full- of parttime: 
Fulltime
Werkervaring: 
Zie CV en omschrijving!
Datum van beschikbaarheid: 
1 augustus 2012