kop

Concerncontroller

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) is op zoek naar een concerncontroller. Dit is een nieuwe functie binnen het OLB. Op basis van het vastgestelde Control-Beheermodel dient invulling gegeven te worden aan interne beheersing en het zorg dragen voor voldoende checks en balances in de organisatie.

De doelen voor de eerst komende jaren zijn gericht op het realiseren van afspraken uit het Bestuursakkoord en doelen uit het Bestuursprogramma 2019-2023 “Van ons allemaal, door ons allemaal en voor ons allemaal”.

Wat ga je doen?

Als concerncontroller houd je toezicht op de rechtmatigheid en doelmatigheid van de bedrijfsvoering op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je legt binnen de planning & control cyclus de verbinding tussen de strategie enerzijds en de allocatie van middelen anderzijds. Vanuit je aandachtsgebieden treed je op als integrale adviseur van zowel directies als het bestuurscollege. Daarbij leg je verbinding tussen beleid en beschikbare financiële middelen.

Daarnaast fungeer je als sparringpartner en coach van het bestuurscollege en management. Je bevordert onder andere doelmatigheid en rechtmatigheid in het zijn van een lerende organisatie. Ook agendeer je waar nodig nieuwe ontwikkelingen en daaruit voortvloeiende governance vraagstukken.

Waar moet je minimaal aan voldoen?

Om deze functie en bij behorende taken en opdrachten naar behoren uit te kunnen voeren beschik je minimaal over een  WO-diploma, bij voorkeur  Bedrijfseconomie  of Bedrijfskunde en heb je minstens 7 jaar werkervaring op het gebied van strategisch control in een vergelijkbare, complexe politiek-bestuurlijke omgeving.

Je weet vanuit analytisch vermogen het overzicht te bewaren en beschikt over een actuele en moderne managementstijl, waarmee je op een inspirerende wijze vorm weet te geven aan de functie. Je bent betrouwbaar, innoverend, omgevingsbewust, organisatiesensitief, discreet en kan effectief omgaan met conflicten.

Naast het beheersen van de Nederlandse taal is het beheersen van Papiamentu een pré.

Het salaris bedraagt minimaal $ 4.660,- (aanloopschaal 13) maximaal $ 7.380 (functieschaal 15).

GEÏNTERESSEERD?

Stuur je sollicitatiebrief samen met een CV uiterlijk 22 september 2020 naar het Bestuurscollege van het openbaar lichaam Bonaire, t.a.v. Afdeling P&O, Plasa Reina Wilhelmina 1, Kralendijk, Bonaire.

Bij voorkeur ontvangen wij je sollicitatie per email: solliciteren@bonairegov.com.

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met wnd. algemeen directeur Marion Gherbaz of P&O-adviseur Gamily Manuela.

Marion Gherbaz +599 715 5331

Gamily Manuela +599 715 5530 ext.2113

Branche: 
Overheid
Functiegroep: 
Financieel/economisch
Werk / Denkniveau: 
WO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Engels
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
15/09/2020
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Openbaar Lichaam Bonaire
Plaats: 
Bonaire
Contactpersoon: 
Bestuurscollege